Pagina's

donderdag 13 februari 2014

Appeltjes-room-tartelette


deeg

150 gr (patent)bloem
75 gr koude boter
1 – 2 el (riet)suiker
1 ei
snufje zout

vulling 
1 – 2 apels in stukjes
1 ei
100 ml slagroom
zakje vanille-suiker

*Doe de bloem, boter, ei, suiker en snufje zout bij elkaar. Meng en kneed door elkaar tot een samenhangend deeg. Wikkel het deeg in plastic en leg ongeveer een uur in de koelkast.
*Zet het ovenrooster op het werkblad en verwarm de oven voor op 200° C.
*Rol het deeg uit met een deegroller tot ongeveer 3mm dik. Steek er 6 taartbodempjes uit en bekleed de vorm met het deeg.
*Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij de appels in stukjes.
*Verdeel de stukjes appel over het deeg en zet de taartjes 15 minuten in de oven.
*Mix de slagroom met het ei en de suiker.
*Haal de tartelettes uit de oven en overgiet ze met dit mengsel. Zet ze terug in de oven en laat ze nog een kwartier bakken.
*Haal de taartjes uit de oven maar laat ze 5 minuten afkoelen voordat je ze uit de vorm haalt.
*Je kunt de taartjes bestrooien met wat poedersuiker of serveren met een toefje slagroom. Voor wat meer pit kun je kruiden zoals kaneel of kardemom toevoegen.

3 opmerkingen:

  1. Hopelijk bewaar je er nog een paar voor morgen....

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Een heel ernstig antwoord: ze zijn al op.. Maar geen paniek, voor jou maak ik ze over een poosje :)

      Verwijderen
  2. Hoi zien er verrukkelijk uit ga zeker ook proberen.

    BeantwoordenVerwijderen